VDL Groep Parmala Douche

Afstamming: Mr. Blue × Lirmaladouche × Voltaire pref
Stamboek: KWPN
Geboortedatum: 1-1-1997
Geslacht: Merrie
Kleur: Schimmel
Fokker: A. van de Broek

Omschrijving

VDL Groep Parmala Douche gaf vóór haar sportcarrière al het leven aan VDL Groep Unique (v.Palm S). In 2015 is Parmala Douche overleden.

Jarenlang is VDL Groep Parmala Douche met succes uitgebracht door Maikel van der Vleuten. Het behalen van het Nederlandse kampioenschap bij de Young Riders in 2007 is één van haar wapenfeiten. In 2008 voegde de patente merrie een vierde plaats op het NK voor Senioren toe aan haar erelijst, en behaalde ze een individuele vijfde plaats op het EK voor Young Riders. In 2009 won het succesvolle duo onder meer de Grand Prix tijdens CSI Valkenswaard en behaalden ze een derde plek in de Grand Prix van Saint Lô. In 2010 werden ze nog vijfde in de Grand Prix van Offenburg.

VDL Groep Parmala Douche is een dochter van de topvererver Mr.Blue, die zelf met meerdere ruiters op het hoogste niveau heeft gepresteerd en een relatief ongekend aantal nakomelingen voor de internationale sport heeft gebracht. Bekende namen zijn onder meer Plot Blue, BMC Van Grunsven Simon, VDL Groep Santana B en VDL Groep Sapphire B.

Ook heel interessant is de moederlijn van VDL Groep Parmala Douche. Moeder Lirmaladouche sprong zelf in het Z en is het product van de internationale grootheden Voltaire en Darco, die voor zowel de sport als de fokkerij zeer waardevol zijn gebleken. Het nationale springpaard VDL Groep Kentucky (v.Kentucky) van Maikel van der Vleuten is een halfbroer van VDL Groep Parmala Douche. Uit deze stam komt ook de KWPN-gekeurde hengst Zoöloog (v.Gondelier).

Foto's

Stamboom

Familie

Naam
Fokfamilie 273

Wedstrijdresultaten

Resultaat Concours Plaats Klasse Land Jaar
5e CSI** Offenburg Grand Prix Duitsland 2010
1e CSI** Valkenswaard Grand Prix Nederland 2009
3e CSI*** Saint Lô Grand Prix Frankrijk 2009
1e CSIO Rotterdam 1.50 m Nederland 2008
1e CSI-W Amsterdam Grand Prix Nederland 2007