VDL Groep Sapphire B

Afstamming: Mr. Blue × F.Valse de la Croix × Grand Veneur
Stamboek: KWPN
Geboortedatum: 18-3-1999
Geslacht: Merrie
Kleur: Schimmel
Fokker: Stal Burg

Omschrijving

Tijdens CSI Eindhoven 2015 heeft VDL Groep Sapphire onder het zadel van Maikel van der Vleuten voor de laatste maal de springring betreden. Sapphire kon op deze mooie wijze afscheid nemen van het publiek.

Met Maikel van der Vleuten is VDL Groep Sapphire (v. Mr. Blue) jarenlang een succesvolle combinatie geweest. Zo waren ze in 2009 tweede in een rubriek 1.50 m tijdens CSI4* Maastricht en eindigden ze als derde in de Grote Prijs van CSI4* Antwerpen. In 2010 waren ze o.a. winnaar van een 1.50 m tijdens CSI*** Oldenburg. In dat jaar was Maikel opnieuw opgenomen in het Rabo Talententeam. Sapphire leverde hieraan een grote bijdrage. Tijdens het outdoor seizoen 2011 waren ze behalve winnaar van de de Grote Prijs van Gelderland verreden in De Steeg o.a. ook winnaars van de Grand Prix verreden tijdens het EK in Madrid. Voor de barrage van deze proef, klik hier. Tijdens Jumping Amsterdam 2011 werd hij verkozen tot Rabo Talent van het Jaar. Eind 2013 bewezen zij zich opnieuw door eerst de Grote Prijs van Maastricht te winnen en vervolgens enkele weken later ook de Wereldbekerwedstrijd van Olympia Horse Show op hun naam te schrijven. En door in 2014 opnieuw de Grote Prijs van Maastricht te winnen. Daarvoor werd hij nog 3e in de Wereldbekerwedstrijd in Göteborg en 2e in de Grote Prijs van Parijs. Klik hier voor een compilatie van deze hoogtepunten.

Sapphire stamt af van de topvererver Mr.Blue, die zelf met meerdere ruiters op het hoogste niveau heeft gepresteerd en een relatief ongekend aantal nakomelingen voor de internationale sport heeft gebracht. Zo is Mr.Blue ook vader van springcracks als Simon, Plot Blue, Zirocco Blue VDL, Bluebuster en VDL Groep Santana B.
Ook moedersvader Grand Veneur is van grote waarde voor de fokkerij gebleken. Moeder Valse de la Croix maakte zelf furore in de springsport. Zo was ze als vijfjarige hooggeplaatst tijdens de finale van de Franse klassieke cyclus in Fontainebleau. Ze leverde ook het internationale springpaard VDL Groep Marico (v.Jalisco B), Bovendien is Valse de la Croix grootmoeder van de gekeurde hengsten Malito de Reves (v.Cumano) en de internationaal springende Hermes de Reve (v.Quito de Baussy). Sapphire’s grootmoeder bracht ook de bekende internationale springhengst Cacao Courcelle (v. Jalisco B) van Thomas Velin. Grootmoeders vader, Mersebourg, is een hengst die gefokt is uit dezelfde moeder als de wereldberoemde stempelhengst Ibrahim.

Stoeterij Duyselshof heeft al een nakomelinge van VDL Groep Sapphire. Het is een knappe merrie die de naam VDL Groep Gold Lady heeft gekregen.

Foto's

Stamboom

Familie

Naam
Selle Francais

Wedstrijdresultaten

Resultaat Concours Plaats Klasse Land Jaar
2e CSI***** Paris 1.55 m Frankrijk 2014
1e CSI*** Maastricht Grand Prix Nederland 2013
1e CSI-W London 1.60 m Verenigd Koninkrijk 2013
5e CSI***** Chantilly 1.55 m Frankrijk 2013
1e NK kwal. Mierlo 1.60 m Nederland 2011
1e CSI**** De Steeg Grand Prix Nederland 2011
1e CSI*** Leszno 1.50 m Polen 2010
1e CSI*** Oldenburg 1.50 m Duitsland 2010
2e CSI**** Maastricht 1.50 m Nederland 2009
3e CSI**** Antwerpen Grand Prix België 2009
5e CSIO Rome Grand Prix Italië 2009
5e CSI-W 's-Hertogenbosch 1.60 m Nederland 2009