VDL Groep Eureka

Afstamming: Chin Chin × Beauty Belle van 't Roosakker × Quidam de Revel
Stamboek: BWP
Geboortedatum: 21-7-2004
Geslacht: Merrie
Kleur: Schimmel
Fokker: M. Kluskens

Omschrijving

VDL Groep Eureka is een schimmelmerrie (v. Chin Chin) in gezamenlijk eigendom van Stoeterij Duyselshof en Stal van der Vleuten. Na een geweldige internationale carrière wordt ze sinds 2016 ingezet in de fokkerij op Stoeterij Duyselshof.

Door Maikel van der Vleuten is VDL Groep Eureka op internationaal niveau opgebouwd. Via succesvolle deelnames aan rubrieken voor Jonge Paarden tijdens onder andere CSI Valkenswaard 2010, CSI Zwolle 2011 en CSI Hardelot zijn ze doorgegroeid naar het echte internationale werk. Als 8-jarige was de overwinning in een Grote Prijs een feit. Deze werd behaald tijdens CSI De Steeg 2012. Daarna volgden nog veel overwinningen zoals in Helsinki, Lausanne, London Olympia en Parijs. Ook wist Maikel met VDL Groep Eureka het Nederlands Kampioenschap te behalen in 2014.

Vader Chin Chin heeft verschillende goedgekeurde zonen zoals Phin Phin, Triomphe de Muze en Tolano van ’t Riethof. Andere nakomelingen die internationaal presteerden zijn Qerly Chin, Ta Belle van Sombeke en Usha van ’t Roosakker.

Moeder van VDL Groep Eureka is Beauty-Belle van ’t Roosakker. Zij is tevens moeder van Fa-Belle van ’t Roosakker (v. Berlin). Deze merrie presteert in de internationale sport onder Cindy van der Straten. Zelf is Beauty-Belle van ’t Roosakker dochter van de welbekende hengst Quidam de Revel.

Grootmoeder La Belle van Sombeke is ook moeder van onder andere Walkure van Sombeke en Ba Belle. Ook deze merrie bracht internationale paarden. Bovendien is grootmoeder La Belle van Sombeke ook grootmoeder van Glock’s London (v. Nabab de Reve) van Gerco Schröder.
De internationale sport zit volledig in deze moederlijn verweven.

VDL Groep Eureka is ook vóór haar sportcarrière al ingezet voor de fokkerij. Verschillende van haar nakomelingen zoals Canavaro de Muze en Imposante de Muze presteren al in de sport. In 2017 is haar dochter VDL Groep Mariël geboren. In 2018 kreeg zij opnieuw een dochter genaamd VDL Groep Nadine.

 

Foto's

Stamboom

Familie

Naam
Fokfamilie 210

Wedstrijdresultaten

Resultaat Concours Plaats Klasse Land Jaar
2e CSI***** Basel 1.45 m Zwitserland 2013
2e CSI***** Cannes 1.50 m Frankrijk 2013
2e CSI***** Wiesbaden 1.45 m Duitsland 2013
1e CSI** De Steeg Grand Prix Nederland 2012
1e CSI-W Helsinki 1.45 m Finland 2012
1e CSI*** Hardelot 7 jarigen Frankrijk 2011