VDL Groep C Tara Z

Afstamming: Crown Z × VDL Groep Comtessa × Cash
Stamboek: Zangersheide
Geboortedatum: 8-6-2007
Geslacht: Merrie
Kleur: Bruin
Fokker: Stoeterij Duyselshof

Omschrijving

VDL Groep C Tara Z is een bruine merrie (v. Crown Z) gefokt door Stoeterij Duyselshof.

VDL Groep C Tara Z is door Kim Rothengatter en Niclas Parmler vanuit de opleidingsstal getraind tot en met internationaal YH niveau. Vervolgens is deze merrie verhuisd naar de stallen van Leopold van Asten. Hij behaalde met haar overwinningen in o.a. Brussel, Braunschweig en Valkenswaard., en eindigde ook  in o.a. Helsinki, Aken en La Coruña op het podium.

Vader Crown Z (v. Carthago Z), zoon van de bekende merrie Ratina Z, heeft zelf gepresteerd op 1m60 niveau. Hij bracht ook bekende springpaarden als MTM Reve du Paradis, Crocus Mury Marais Z, Caramello Z en Rana des Hayettes.

Haar moeder VDL Groep Comtessa was ook zelf actief in de internationale sport onder Marilyn Little en Leopold van Asten. Zij behaalde o.a. een overwinning in de WEF Wellington Challenge Cup I en tweede plaatsen in de Winston National en het 1.50 m in Eindhoven. Behalve C Tara Z bracht Comtessa op Stoeterij Duyselshof nog meerdere nakomelingen waaronder ook de internationaal springende VDL Groep Cherokee en de 1m30 geklasseerde Beluga, Fire en Guillermo Z.

 

Foto's

Stamboom

Familie

Naam
Oldenburger

Wedstrijdresultaten

Resultaat Concours Plaats Klasse Land Jaar
1e CSI2* Valkenswaard 1m45 Nederland 2015
2e CSI5*-W Helsinki 1m40 Finland 2015
1e CSI Valkenswaard 6 jarigen Nederland 2013