VDL Groep Unique

Afstamming:
Palm S x VDL Groep Parmala Douche x Mr. Blue
Stamboek:
KWPN
Geboortedatum:
01-01-2001
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Zwart
Fokker:
L. Sneijers

VDL Groep Unique is een zwarte merrie van Palm S. 

Na een geslaagde sportcarrière onder Maikel van der Vleuten wordt de genetisch interessante VDL Groep Unique ingezet voor de fokkerij bij Stoeterij Duyselshof. Ze sprong internationaal op 1m40-niveau en behaalde onder meer hoge klasseringen in Göteborg (2e, 2010), De Steeg (4e, 2010) en Zelhem (1e, 1.35m).

Haar vader Palm S is een halfbroer van de bekende Grand Prix-merrie Renata la Silla, die onder Jaime Guerra tot de absolute wereldtop behoorde begin jaren negentig. Zo won het duo onder meer de Grote Prijs van Geesteren. Bovendien is Renata zelf moeder van drie Grand Prix-springpaarden: Rebozo la Silla (v. Dollar de la Pierre), Fine Line (v. Ulft) en Nelson Z (v. Nureyev la Silla).

Ook van moederszijde heeft VDL Groep Unique uitstekende springgenen mee gekregen. Moeder VDL Groep Parmala Douche is jarenlang met succes uitgebracht door Maikel van der Vleuten tot op het hoogste niveau en werd vanaf 2011 ook ingezet voor de fokkerij bij Stoeterij Duyselshof. Ze behaalde onder meer de Nederlandse titel bij de Young Riders in 2007, een jaar later werd ze knap vierde op het NK voor Senioren en behaalde ze een vijfde plek op het EK voor Young Riders. Ook sprong VDL Groep Parmala Douche naar de overwinning in de Grand Prix van CSI Valkenswaard in 2009 en werd ze derde in de Grand Prix van Saint Lô. Moedersvader Mr. Blue is in zowel de sport als de fokkerij een uitschieter gebleken, zo is de Grand Prix-hengst vader van toppaarden als BMC Van Grunsven Simon, Plot Blue, VDL Groep Sapphire B en VDL Groep Santana B. Grootmoeder Lirmaladouche sprong zelf in het Z en leverde ook het nationale springpaard VDL Groep Kentucky (v. Kentucky) die eveneens met Maikel van der Vleuten presteerde.

Sinds VDL Groep Unique wordt ingezet in de fokkerij zijn de volgende nakomelingen geboren:
VDL Groep Hoover
VDL Groep Julian
VDL Groep Kelsey
VDL Groep Lalique
VDL Groep Murphy
VDL Groep Oliver 
VDL Groep Avalon Z
VDL Groep Ruby
VDL Groep Kane Z
VDL Groep Skyfall
VDL Groep Tjerk

VDL Groep Unique Palm S Voltaire Furioso II Furioso
Dame de Ranville
Gogo Moeve Gotthard
Mosaik
Tanja Pantheon Borealis
Palazzo
Ianja Farn
Tolly
VDL Groep Parmala Douche Mr. Blue Couperus Naturel
Warine
Acarla Oldenburg
Picarla
Lirmaladouche Voltaire Furioso II
Gogo Moeve
Irmaladouche Darco
Anja
Volgende generatie

Wedstrijdresultaten

Resultaat Concours Plaats Klasse Land Jaar
1e CSI2* Zelhem 1m35 Netherlands 2010
2e CSI2* Zuidbroek 1m35 Netherlands 2010
2e CSI5* Göteborg 1m40 Sweden 2010
4e CSI4* De Steeg 1m40 Netherlands 2010
- - - - - -

Fokfamilie 273