Berlin (Caspar)

Afstamming:
Cassini I × Estia × Caretino
Stamboek:
Holstein
Geboortedatum:
11-3-1994
Geslacht:
Hengst
Kleur:
Schimmel
Fokker:
J. Unkelbach

Omschrijving


De machtige schimmelhengst Berlin had veel schoonheid, veel kracht, en heel veel atletisch vermogen. Tot op hoge leeftijd was hij nog een langgelijnde hengst met goede benen en veel uitstraling. Berlin had een mooi oog en fokt ook bewegingen. Berlin is overleden in 2020.

Berlin heeft een schitterende pedigree. Berlin’s vader Cassini I was in zijn sportjaren succesvol met de Duits/Friese international Franke Sloothaak. Zij wonnen o.a. de Grote Prijs op CHampion Gelderland, en de Grote Prijs op CSI Modena.
Cassini’s vader Capitol I was bijzonder invloedrijk op de mondiale sportpaardenfokkerij. Hij leverde naast Cassini I onder meer befaamde hengsten als Carthago Z, Cardento, Calato, Cassini II en Indoctro.
Cassini’s moeder Wisma behoort tot stam 3389. Behalve volle broer Cassini II, en de goedgekeurde halfbroer Clarimo, zijn uit deze stam ook Caleri (v. Calido I), Cassaro (v. Coronado) en Lovari (v. Lasino) goedgekeurd.
Vanuit sportief gezichtspunt is Estia (v. Caretino), de moeder van Berlin, ook zeer interessant. Zij was het internationale springpaard van achtereenvolgens Aloïs Pollmann-Schweckhorst en Marc Wirths. Pollmann-Schweckhorst reed ook haar grootmoeder Ostia. Uit haar stam 890 komen o.a. ook de springpaarden Crocodile Dandy van Alison Firestone en Feodora van Fritz Fervers.


Berlin liep in november 1997 als niet-goedgekeurde hengst een goede test in Adelheidsdorf; voor de deelindex springen scoorde hij 133.21 punten en eindigde daarmee voor dit onderdeel op de tweede plaats, achter de inmiddels (eveneens) beroemde Acorado. Na achtereenvolgens goedkeuring in Nederland (KWPN) in maart 2003 en onder zijn oude naam Caspar in Oldenburg, januari 2005, wist Berlin onder Gerco Schröder de aandacht op zich te vestigen door het Oranjeteam zowel op het WK in 2006 (Aken) als op het EK in 2007 (Mannheim) aan het goud te helpen. Dat WK-goud was voldoende voor definitieve goedkeuring door zijn geboortestamboek Holstein.
Andere topresultaten die Berlin met zijn ruiter Gerco Schröder heeft behaald zijn: Nederlands kampioen 2006, 1e in Grand Prix La Coruña, 1e in Grand Prix Verona, 2e Super League Barcelona en 2e Grand Prix Helsinki. 

Dankzij de vele succesvolle nakomelingen van Berlin in de internationale sport is hij hooggeplaatst in de Fokkerij Rankings. Voor voorbeelden van deze nakomelingen checkt u onder Nakomelingen Berlin.

Wat er in de loop van de jaren over Berlin geschreven is vindt u hier: 20092012 , 2014 .

Berlin (Caspar) Cassini I Capitol I Capitano Corporal
Retina
Folia Maximus
Vase
Wisma Carletto II Cor de la Bryere
Deka
Prisma Mahmud
Cerena
Estia Caretino Caletto II Cor de la Bryere
Deka
Isidor Metellus
Corbala
Vardana Fernando Farnese
Coconella
Ostia Freeman XX
Bizarre

 

Volgende generatie