Springstal

De springstal van Stoeterij Duyselshof staat onder leiding van Leopold van Asten. Hij is samen met 5 medewerkers verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

De springstal biedt plaats aan 19 paarden die dagelijks getraind worden. Daarvoor staan een binnenbak, buitenbak, springwei, stapmolen en longeerpiste ter beschikking. Met de faciliteiten van de opleidingsstal in de buurt behoort ook een training daar, op bijvoorbeeld de galoppeerbaan, tot de mogelijkheden. Naast de rijtechnische trainingen krijgen de paarden ook beweging in de stapmolen, paddocks en in de weiden.

Leopold is sinds 2000 werkzaam als stalruiter op Stoeterij Duyselshof. Daarvoor was hij al geruime tijd actief in de paardensport. Hij begon zijn carrière bij de pony's. Op jonge leeftijd nam hij al deel aan de Europese kampioenschappen. Via de Junioren en Young Riders is hij doorgestroomd naar het grote werk.

Voordat Leopold bij Stoeterij Duyselshof kwam, werkte hij voor Henk Nooren. Daar deed hij veel ervaring op met het trainen en rijden van verschillende paarden. Sinds Leopold verbonden is aan Stoeterij Duyselshof is hij in 2003 Nederlands Kampioen geworden met VDL Groep Think Twice. Daarnaast heeft hij in 2004 deelgenomen aan de Olympische Spelen in Athene met VDL Groep Fleche Rouge. In 2009 was hij winnaar van de Global Champions Tour in Estoril met VDL Groep Santana. Met VDL Groep Zidane behaalde Leopold in 2015 het Nederlands Kampioenschap. In 2019 werd hij opnieuw Nederlands Kampioen, ditmaal met VDL Groep Miss Untouchable. Ook het winnen van de Rolex Grand Prix tijdens de Dutch Masters / Indoor Brabant 2017 met VDL Groep Zidane is een onvergetelijke dag. Momenteel is de door Stoeterij Duyselshof gefokte schimmelruin VDL Groep Iron Z zijn belangrijkste troef.

Het merendeel van de sportpaarden die door Leopold van Asten worden gereden zijn gefokt door en in eigendom van Stoeterij Duyselshof. 

Eventueel met een tekst er op

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Lees meer