VDL Groep Spiritivo

Afstamming:
Indoctro x VDL Groep Think Twice x Corrado I
Stamboek:
KWPN
Geboortedatum:
14-06-2008
Geslacht:
Hengst
Kleur:
Vos
Fokker:
Stoeterij Duyselshof

VDL Groep Spiritivo is een KWPN goedgekeurde voshengst (v. Indoctro). Hij is gefokt door Stoeterij Duyselshof.

Spiritivo is tot 2015 getraind en op wedstrijden uitgebracht door Niclas Parmler. Zij namen in 2012 o.a. deel aan de Hendrix Competitie voor 4-jarige paarden. Tijdens de eerste wedstrijd daarvan die werd verreden in Sevenum behaalden zij een mooie 4e plaats. In Koningsbosch was deze combinatie goed voor de overwinning. En ook in Meerlo behaalden zij de eerste plaats. Na een spannende Finale behaalden Niclas en Spiritivo de derde plaats in de eindstand van de Stal Hendrix-KWPN Limburg competitie 2012.

Deelname aan de Vion-Cup voor 4-jarige springpaarden resulteerde in een mooie 2e plaats na de Finale. Daarin kreeg hij voor het springen een 8,2 en voor het gaan tussen de hindernissen een 8,7. Tijdens deze wedstrijd werd Spiritivo ook beoordeeld door de Hengstenkeuringscommissie, werd daarbij aangewezen voor het Najaarsverrichtingsonderzoek en is in 2012 goedgekeurd als dekhengst bij het KWPN.

Als 5-jarige ging hij in de tussenstand voor de Finale al aan de leiding in de KWPN Limburg / Stal Hendrix competitie en wist uiteindelijk in Sevenum de overwinning in deze competitie te behalen. In de Hengstencompetitie 2013-2014 stond Spiritivo voor de Finale in Den Bosch op een mooie 2e plaats. Met zijn uitstekende optreden in deze finale werd hij uiteindelijk ook in deze competitie de winnaar!

In 2014 mocht hij 3 maal aantreden voor de prijsuitreiking van de proeven tijdens het CSIYH in Valkenswaard.

In 2015 heeft Leopold van Asten de teugels overgenomen. Tijdens hun eerste wedstrijd samen op CSI Lier wonnen ze direct de kleine Grand Prix. Ook hebben zij verschillende overwinningen behaald in internationale rubrieken voor 7-jarige springpaarden. Daarna werd Spiritivo uitgebracht door Tara van der Leegte. In 2022 is VDL Groep Spiritivo helaas overleden.

Gelukkig hebben wij nog enkele fijne nakomelingen van deze hengst. Ook is er nog diepvriessperma beschikbaar.

VDL Groep Spiritivo Indoctro Capitol I Capitano Corporal
Retina
Folia Maximus 
Vase
Vanessa VII Caletto II Cor de la Bryere
Deka
Orgesch Calypso I
Iris 6
VDL Groep Think Twice Corrado I Cor de la Bryere Rantzau
Quenotte
Soleil Capitol I
Kuerette
Alexis Fier de Lui Rantzau
Violette
Ulina I Chicago
Gofine
Volgende generatie

Holsteiner stamm 2472