VDL Groep Charisma Z

Afstamming:
Calato x Rising Sun x Landjunge
Stamboek:
Zangersheide
Geboortedatum:
30-03-2009
Geslacht:
Ruin
Kleur:
Bruin
Fokker:
WW Stables

VDL Groep Charisma Z is een mooie bruine ruin. Hij is gefokt door WW Stables en als veulen aangekocht door Stoeterij Duyselshof. Deze ruin was goedgekeurd als dekhengst bij Zangersheide. In 2013 is zijn zoon VDL Groep Iron Z geboren. Charisma is in 2017 gecastreerd met het oog op de sport. Hij werd door Niclas Parmler uitgebracht op 1m40 niveau.

Vader van Charisma Z is de topvererver Calato (Capitol I x Landgraf I). Zelf sprong Calato verdienstelijk in de internationale sport en in de fokkerij heeft hij zich weten te onderscheiden dankzij Grand Prix-producten als Europees Kampioen Cöster, Clausen, Index, Corinessa en Callistro.

Moeder van Charisma Z is de merrie Rising Sun, dochter van Landjunge x Landgraf I x Capitol I, die voortkomt uit de hoogaangeschreven Holsteiner stam 7126. Zij geniet ook bekendheid als moeder van de NRPS- en AES-gekeurde hengst Carlos (v.Contender). De grootmoeder van Charisma Z, Holsatia, sprong zelf op 1m35 niveau. Deze stam 7126 staat verder bekend dankzij hengsten als Burggraaf, Acord I-III, Linton, Exodus en Athletico, maar ook springpaarden als Christopher (v. Lados) en de merrie Oruna (v. Calypso I) die onder Eric van der Vleuten internationaal gesprongen heeft onder de naam Gräfin.

Charisma Z is verkocht in Duyselshof Auction 2017.

Charisma_20171019-B-60890-hoofd-Medium.jpg

VDL Groep Charisma Z Calato Capitol Capitano Corporal
Retina
Folia Maximus
Vase
Vanessa III Landgraf I Ladykiller xx
Warthburg
Renaissance Calypso I
Italien
Rising Sun Landjunge Landgraf I Ladykiller xx
Warthburg
Janida Metellus
Bama
Holsatia Landgraf I Ladykiller xx
Warthburg
Tschita Capitol
Oruna
Volgende generatie