VDL Groep Fominka

Afstamming:
Clinton I x VDL Groep Tominka x Calypso III
Stamboek:
KWPN
Geboortedatum:
26-04-2010
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Schimmel vos geboren
Fokker:
Stoeterij Duyselshof

VDL Groep Fominka is een schimmelmerrie gefokt door Stoeterij Duyselshof. Fominka is een merrie met een zeer sterk eigen karakter, is erg voorzichtig en doet in de ring echt haar best. Zij werd door Kim Rothengatter uitgebracht op 1m30 niveau.

Fominka is interessant gefokt.Vader van Fominka is de hengst Clinton I. Zijn vader Carolus was zelf succesvol als springpaard tot klasse S. De volle broer van Clinton I namelijk Clinton II heeft meer dan € 200.000 gewonnen.
Vijf rechtstreekse nakomelingen van Clinton’s moeder Waage hebben eveneens tot klasse S gepresteerd. De volle zuster van Clinton, de merrie Chica Bay won zelf diverse wedstrijden van niveau S***. Deze Chica Bay is ook de moeder van het bekende internationale springpaard Levisto Z.
Uit deze moederstam (stam 4965) komen verder de springpaarden Padua (Ralf Schneider), Sonora la Silla (Jan Tops) en Poor Boy (Beat Mändli). Clinton heeft zelf ook vele sportieve successen gehad waaronder een 4e plaats in de Grote Prijs van Aken. Hij won meer dan € 200.000 tijdens zijn sportieve loopbaan.

Moeder van Fominka is de merrie Tominka. Dit is een dochter van de bekende merrie Dominka, die onder Carolein Lankester zeer verdienstelijk op het allerhoogste niveau is uitgebracht. Dominka leverde onder meer het 1.60m-springpaard Zippit (v. Berlin) en de nationale springpaarden Just You, Happily en Untouchable. Zelf sprong Tominka op nationaal niveau. Dominka is ook grootmoeder van de nationale springpaarden Modinka (v. Damiro), Naugthy Boy (v. Lux Z) en Vobinka (v. Pythagoras). Als vader van Tominka staat de internationaal springende Calypso III te boek, hij is een volle broer van de Holsteiner hengsten Calypso I en II. Zelf leverde Calypso III onder meer de internationaal springende Querelle en Serval.

Fominka is verkocht in Duyselshof Auction 2017. Met haar nieuwe amazone neemt zij deel aan internationale concoursen.

HorseTelex-results.jpg

Fominka_20171016-B-58957-hoofd-Medium.jpg

VDL Groep Fominka Clinton I Carolus I Capitol I Capitano
Folia
Lacq Roman
Cordelia
Waage I Calypso II Cor de la Bryere
Tabelle
Lorettchen Royal Wash
Bandonia
VDL Groep Tominka Calypso III Cor de la Bryere Rantzau xx
Quenotte
Tabelle Heiszsporn
Hyazinthe
Dominka Zeus Arlequin
Urielle
Vally Notaris
Leonetta
Volgende generatie

Fokfamilie 2009