VDL Groep Evita

Afstamming:
Mr. Blue x VDL Groep Mistieke x Burggraaf
Stamboek:
KWPN
Geboortedatum:
26-05-2009
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Bruin
Fokker:
Stoeterij Duyselshof

VDL Groep Evita beschikt over eersteklas prestatiegenen en wordt vanaf 2014 ingezet voor de fokkerij bij Stoeterij Duyselshof. Ze stamt af van twee internationaal presterende ouders.

Haar vader is topvererver Mr. Blue, die zelf met meerdere ruiters op het hoogste niveau heeft gepresteerd en een relatief ongekend aantal nakomelingen voor de internationale sport heeft gebracht. Zo is Mr. Blue ook vader van springcracks als Simon, Plot Blue, Zirocco Blue VDL, Bluebuster en VDL Groep Sapphire B.

Onder Leopold van Asten presteerde Evita’s moeder VDL Groep Mistieke in de internationale sport tot en met 1.50m-niveau. Zo behaalde zij onder meer overwinningen in het 1.45m te Düsseldorf in 2004 en in de 1.40m-rubrieken van Valkenswaard en Geesteren. Moeder Mistieke is een halfzus van de internationale springpaarden Patrick (v.Calvados), Lux Good (v.Lux Z) van Jonathan Asselin en de Grand Prix-merrie VDL Groep Santana B, die net als VDL Groep Evita afstamt van Mr. Blue. Onder Leopold van Asten won Santana B in haar jarenlange carrière onder andere de Grand Prix van Estoril.
Via de internationale sport- en fokhengst Burggraaf gaat de lijn terug op grootmoeder Daniëlle, zij sprong zelf in de internationale sport onder Henk Nooren (sportnaam Maxime) en stamt op haar beurt af van de Franse topvererver Almé Z. Zelf sprong Almé Z ook internationaal maar hij geniet vooral bekendheid als invloedrijke stempelhengst als vader van verervers als Galoubet A, Jalisco B, I Love You en Athlet Z.

Inmiddels hebben wij de volgende nakomelingen van Evita:
VDL Groep Kingstone 
VDL Groep Nirvana
VDL Groep Ranya

 

Evita-hoofd_DSC0015-Medium.jpg

VDL Groep Evita Mr. Blue Couperus Naturel Lucky Boy
Durena
Warina Ridder
Rosalinda
Acarla Oldenburg Inschallah
Gamene III
Picarla Joost
Ekarla
VDL Groep Mistieke Burggraaf Landgraf I Ladykiller
Warthburg
Loanda Cor de la Bryere
Urbine
Danielle Almé Ibrahim
Girondine
Ljoske Damaskus
Liebling
Volgende generatie

Leda, o 36 a (v.kriegsheim husenhof)