VDL Groep Fay

Afstamming:
Clearway x VDL Groep Think Twice x Corrado I
Stamboek:
Holstein
Geboortedatum:
05-06-2010
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Vos
Fokker:
Stoeterij Duyselshof

VDL Groep Fay is een royale vosmerrie (v. Clearway) gefokt door Stoeterij Duyselshof.
Fay is op wedstrijden uitgebracht tot op niveau klasse Z /1.30m.
Vóór haar sportcarrière is Fay ingezet voor de fokkerij door middel van E.T. Hieruit is haar zoon VDL Groep Jupiter geboren. Met ingang van 2018 wordt Fay volledig ingezet voor de fokkerij. Inmiddels is VDL Groep Promess geboren.

Vader van Fay is de hengst Clearway (Capitol I x Lord). Deze hengst bracht verschillende internationale springpaarden en tevens goedgekeurde hengsten. Voorbeelden hiervan zijn Glock’s Cognac Champblanc, Carella, Cerona, Claire, Clear Water en Clarimo ASK .

Moeder van Fay is de bekende Grand-Prix merrie VDL Groep Think Twice, een dochter van Corrado I x Fier de Lui x Chicago. Daarmee beschikt Fay over zeer interessante prestatiegenen. Onder Leopold van Asten heeft Think Twice een indrukwekkende staat van dienst behaald op het hoogste niveau. In 2003 werden ze Nederlands kampioen. Daarnaast namen ze succesvol deel aan diverse Nations Cup- en Wereldbekerfinales. Ook wonnen ze de Grote Prijs van Den Haag en van Donaueschingen. Daarnaast heeft Think Twice II haar waarde in de fokkerij bewezen, ze bracht al het internationale springpaard Loreen (v.G.Ramiro Z) en de goedgekeurde hengst VDL Groep Spiritivo (v. Indoctro). Een volle zus van Think Twice II, Nessaya, is moeder van de Holsteins gekeurde hengst Quirado (v.Quidam de Revel). Overgrootmoeder Ulina sprong zelf op internationaal niveau en was onder Susanne Behring kampioen van Duitsland in 1994. Deze moederlijn gaat vervolgens terug op de befaamde merrie Gofine, die met name bekendheid geniet als moeder van de topvererver Contender.

 

VDL Groep Fay Clearway Capitol I Capitano Corporal
Retina
Folia Maximus
Vase
Wodka II Lord Ladykiller
Viola
Gerona 2 Ramiro
Corinna
VDL Groep Think Twice Corrado I Cor de la Bryere Rantzau
Quenotte
Soleil Capitol I
Kuerette
Alexis Fier de Lui Rantzau
Violette
Ulina I Chicago
Gofine
Volgende generatie

Holsteiner stamm 2472