VDL Groep Santana B

Afstamming:
Mr. Blue x Danielle x Almé
Stamboek:
KWPN
Geboortedatum:
19-04-1999
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Schimmel bruin geboren
Fokker:
Stal Burg + H. Nooren

Onder Leopold van Asten heeft VDL Groep Santana B haar kwaliteiten tot op het hoogste niveau bewezen. Haar speciale karakter, grote mate van voorzichtigheid en onbeperkte vermogen hebben tot mooie resultaten geleid. Tot de sportieve hoogtepunten van VDL Groep Santana B behoren onder meer de overwinning in de Grand Prix (1.60m) van Estoril in 2009, een vierde plaats in de Grand Prix van Rio de Janeiro in datzelfde jaar en een tweede plek met het Nederlandse team in de Nations Cup van Falsterbo in 2010. Tot en met 2013 was de merrie actief in de internationale sport.

Santana stamt af van de topvererver Mr. Blue, die zelf met meerdere ruiters op het hoogste niveau heeft gepresteerd en een relatief ongekend aantal nakomelingen voor de internationale sport heeft gebracht. Zo is Mr. Blue ook vader van springcracks als Simon, Plot Blue, Zirocco Blue VDL, Bluebuster en VDL Groep Sapphire B.

Ook van moederszijde beschikt VDL Groep Santana B over hoogwaardige springgenen. Moeder Daniëlle sprong zelf in de internationale sport onder Henk Nooren (sportnaam Maxime) en zij leverde ook de internationale springpaarden Lux Good (v. Lux Z), Patrick (v. Calvados) en VDL Groep Mistieke (v. Burggraaf) waarmee Leopold van Asten tot en met 1m50-niveau sprong. Daniëlle brengt bovendien de prestatiegenen van topvererver Almé Z in, die zelf internationaal heeft gesprongen en één van de meest invloedrijke stempelhengsten is als vader van onder meer Galoubet A, Jalisco B, I Love You en Athlet Z. VDL Groep Santana B wordt vanaf 2014 ingezet voor de fokkerij bij Stoeterij Duyselshof.

Nakomelingen van VDL Groep Santana bij Stoeterij Duyselshof zijn:
VDL Groep Kantana
VDL Groep Latoya
VDL Groep Montana
VDL Groep Odysseus
VDL Groep Orion

VDL Groep Santana B Mr. Blue Couperus Naturel Lucky Boy
Durena
Warina Ridder
Rosalinda
Acarla Oldenburg Inschallah
Gamene III
Picarla Joost
Ekarla
Danielle Almé Ibrahim The last Orange
Vaillante
Girondine Ultimate
J'Vins Mars
Ljoske Damaskus Flaneur
Dolde
Liebling Lieber Freund
Leda
Volgende generatie

Leda, o 36 a (v.kriegsheim husenhof)

Wedstrijdresultaten

Resultaat Concours Plaats Klasse Land Jaar
1e CSI5*-GCT Estoril Grand Prix Portugal 2009
4e CSI5*-GCT Rio de Janeiro Grand Prix Brasil 2009
5e CSI4* Porto Grand Prix Portugal 2009
- - - - - -