VDL Groep Dargita

Afstamming:
Dutch Capitol x Larghita x Orthos
Stamboek:
Zangersheide
Geboortedatum:
25-04-1997
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Vos
Fokker:
P.H.J. Keunen

VDL Groep Dargita was in gezamenlijk eigendom van Stoeterij Duyselshof en Stal Van der Vleuten. Na een zeer verdienstelijke internationale carrière werd zij ingezet in de fokkerij. In 2019 is Dargita overleden.

Onder Maikel van der Vleuten heeft ze een heel succesvolle sportloopbaan gekend. Zo behaalde VDL Groep Dargita in 2004 de bronzen medaille op het WK voor zevenjarige springpaarden in Lanaken en in datzelfde jaar maakte het duo deel uit van het Nederlandse Team dat brons won op het EK voor Junioren. Vervolgens zette de merrie haar prestaties voort in de internationale sport met diverse hoge plaatsingen tot en met de 1.50m-rubrieken, zoals in Saint Lô, De Steeg en Zuidlaren. Ook de Nederlandse titel bij de Young Riders behoort tot de hoogtepunten van VDL Groep Dargita.

Vader Dutch Capitol heeft zijn prestatiegenen zelf in de internationale sport bewezen en daarnaast geniet hij in de fokkerij bekendheid als vader van internationale springpaarden als Del Destino, Dahlia Z en Dancing Queen Z.

Moeder Larghita stamt af van de springpaardenleverancier Orthos, die in zowel direct als indirecte lijn zijn waarde heeft bewezen. Voorbeelden zijn de internationaal springende nakomelingen Nomograaf, Oakie Doakie en Senator Orthos. Grootmoeder Hargita sprong zelf in de internationale sport op 1.50m-niveau met Guido Dominici. Via Pierrot is VDL Groep Dargita al grootmoeder van het springpaard Argita (v.Indorado), die als vierjarige de Stal Hendrix-competitie won en via de DSHS-veiling naar Finland is verkocht. Argita liep in de internationale sport met de Italiaan Stefano Nogara.

Nakomelingen van Dargita, gefokt door Stal van der Vleuten en Stoeterij Duyselshof, zijn:
VDL Groep Ike
VDL Groep Jazz
VDL Groep Maikel
VDL Groep Navaro

 

VDL Groep Dargita Dutch Capitol Capitol I Capitano Corporal
Retina
Folia Maximus
Vase
Z-Rebella Rebel I Z Ramiro Z
Argentina Z
Lorenza Ladykiller xx
Babusa
Larghita Orthos Gottschalk Gotthard
Landprinzess
Rivalin Radetzky
Dorette
Hargita Concorde Voltaire
Flyer
Comille Ubis
Urma
Volgende generatie

Fokfamilie 109

Wedstrijdresultaten

Resultaat Concours Plaats Klasse Land Jaar
2e CSI2* Neeroeteren 1m45 Belgium 2011
5e CSI3* Zuidlaren 1m50 Netherlands 2010
2e CSI3* Saint Lô 1m50 France 2009
3e CSI4* De Steeg 1m50 Netherlands 2009
1e CSI3* De Steeg 1m45 Netherlands 2008
1e CSI3* Amsterdam 1m45 Netherlands 2006
3e W. Champ. Lanaken 7-jr Belgium 2004