VDL Groep Eureka

Afstamming:
Chin Chin x Beauty Belle van 't Roosakker x Quidam de Revel
Stamboek:
BWP
Geboortedatum:
21-7-2004
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Schimmel
Fokker:
Marc Kluskens

VDL Groep Eureka is een schimmelmerrie v. Chin Chin. Zij was in gezamenlijk eigendom van Stoeterij Duyselshof en Stal van der Vleuten. Na een geweldige internationale carrière is ze vanaf 2016 ingezet in de fokkerij op Stoeterij Duyselshof. In 2019 is Eureka verkocht.

Door Maikel van der Vleuten is VDL Groep Eureka op internationaal niveau opgebouwd. Via succesvolle deelnames aan rubrieken voor Jonge Paarden tijdens onder andere CSI Valkenswaard 2010, CSI Zwolle 2011 en CSI Hardelot zijn ze doorgegroeid naar het echte internationale werk. Als 8-jarige was de overwinning in een Grote Prijs een feit. Deze werd behaald tijdens CSI De Steeg 2012. Daarna volgden nog veel overwinningen zoals in Helsinki, Lausanne, London Olympia en Parijs. Ook wist Maikel met VDL Groep Eureka het Nederlands Kampioenschap te behalen in 2014.

Vader Chin Chin heeft verschillende goedgekeurde zonen zoals Phin Phin, Triomphe de Muze en Tolano van ’t Riethof. Andere nakomelingen die internationaal presteerden zijn Qerly Chin, Ta Belle van Sombeke en Usha van ’t Roosakker.

Moeder van VDL Groep Eureka is Beauty-Belle van ’t Roosakker. Zij is tevens moeder van Fa-Belle van ’t Roosakker (v. Berlin). Deze merrie presteerde in de internationale sport onder Cindy van der Straten. Zelf is Beauty-Belle van ’t Roosakker dochter van de welbekende hengst Quidam de Revel.

Grootmoeder La Belle van Sombeke is ook moeder van onder andere Walkure van Sombeke en Ba Belle. Ook deze merrie bracht internationale paarden. Bovendien is grootmoeder La Belle van Sombeke ook grootmoeder van Glock’s London (v. Nabab de Reve) van Gerco Schröder.
De internationale sport zit volledig in deze moederlijn verweven.

VDL Groep Eureka is ook vóór haar sportcarrière al ingezet voor de fokkerij. Verschillende van haar nakomelingen zoals Canavaro de Muze, Jeleena de Muze en Imposante de Muze presteren succesvol in de sport. Daarbij zijn haar kleinzoons Mumbai van de Moerhoeve en Opium JW van de Moerhoeve goedgekeurd voor de dekdienst.

Nakomelingen van Eureka gefokt door Stoeterij Duyselshof + Stal van der Vleuten zijn:
VDL Groep Mariël
VDL Groep Nadine
VDL Groep Olympus

 

VDL Groep Eureka Chin Chin Constant Cor de la Bryere Rantzau
Quenotte
Ella Colt
Dorette
Larese Farnese Faehnrich
Annelies
Cesta Sorgenbrecher
Gangsterin
BeautyBelle van 't Roosakker Quidam de Revel Jalisco B Almé
Tanagra
Dirka Nankin
Ondine de Baugy
La Belle van Sombeke Goliath Z Graf Gotthard
Heureka
Verina Widukind de Lauzelle
Patrisse
Volgende generatie

Merrielijn 260, Fokfamilie 210

Wedstrijdresultaten

Resultaat Concours Plaats Klasse Land Jaar
1e CSI5* Paris 1m50 France 2015
1e CSI5*-W London Olympia 1m50 UK 2014
1e CSI5*-GCT Lausanne 1m50 Switzerland 2014
1e CSI5*-W London Olympia 1m50 UK 2013
2e CSI5*-GCT Cannes 1m50 France 2013
1e CSI-W Helsinki 1m45 Finland 2012
1e CSI3* Hardelot 7-yr France 2011