VDL Groep Glory

Afstamming:
Grandeur x Graziella x Lavall I
Stamboek:
Oldenburg
Geboortedatum:
20-04-1997
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Bruin
Fokker:
G. Damm

Onder Leopold van Asten heeft VDL Groep Glory jarenlang successen geboekt in de internationale sport. Het duo won diverse 1.45m-rubrieken zoals op CSI Pioltello in 2010, maar ze behoorden ook meerdere malen tot de prijswinnaars in Grote Prijzen zoals in Manerbio waar ze de tweede plaats behaalden. VDL Groep Glory kenmerkte zich door veel bloed, inzet en kwaliteit. Daarmee heeft ze vanaf 2012 full-time de fokkerij bij Stoeterij Duyselshof verrijkt. In 2018 is Glory overleden.

Nakomelingen van Glory geboren bij Stoeterij Duyselshof zijn:
VDL Groep Halina
VDL Groep Isabelle
VDL Groep Kylie
VDL Groep Kabuki
VDL Groep Lord Pleasure
VDL Groep Maxime
VDL Groep Nemo

Vader Grandeur was zelf begin jaren negentig zeer succesvol op het hoogste niveau met Thomas Frühmann, zo schreven ze in 1990 de Grote Prijs van Aken op hun naam. Bovendien won de legendarische hengst drie keer de prestigieuze Derby van Hamburg. In de fokkerij geniet Grandeur bekendheid als vader van topspringpaarden als Modesto (Jean-Marc Nicolas), Garfield (Franke Sloothaak), Grandilot (Otto Becker) en Gladdys S (Ludger Beerbaum), die in 2001 Europees Kampioen werd.

Ook van moederszijde zijn de prestatiegenen rijkelijk gezaaid bij VDL Groep Glory. Grootmoeder Warlita is een volle zus van de hengsten Sartre (v. Silvester) en Silberpfeil (v. Silvester) en een halfzus van de nationale springpaarden Ledou Laweiyett (v. Lucky Lionell) en Cassandra 88 (v. Cassini I). De succesvolle sport- en fokhengst Lavall I treffen we als moedersvader van VDL Groep Glory. Deze merriemaker leverde in zowel directe als indirecte lijn al vele internationale sportpaarden en gekeurde hengsten. Vervolgens gaat de lijn terug op de merrie Harlita (v. Wahnfried), zij bracht het internationale springpaard Carossa (v. Calypso I) van Peter Nagel-Tornau en de Holsteiner hengst Caribo GL (v. Calypso II). Uit deze Holsteiner stam 5964 komen ook hengsten als Caretello B (v. Caretino), Lord Looping (v. Lord), Campbell VDL (v. Cassini I) en Quasimodo (v. Quinar).

VDL Groep Glory Grandeur Gralsritter Grande Graf
Duellfest
Fruchtmuse Frustra II
Atlasschaetzchen
Elba Einblick Eindruck II
Panja
Wiltrud Winnetou
Weissfee
Graziella Lavall I Landgraf I Ladykiller xx
Warthburg
Madam Sacramento Song
Griet
Warlita Silvester Silbersee
Hallig
Nancy Convent
Harlita
Volgende generatie

Holsteiner Stamm 5964

Wedstrijdresultaten

Resultaat Concours Plaats Klasse Land Jaar
1e CSI2* Neeroeteren 1m40 Belgium 2010
1e CSI3* Pioltello 1m45 Italy 2010
2e CSI3* Manerbio Grand Prix Italy 2010
5e CSI4* Braunschweig 1m45 Germany 2010
6e CSI4* Braunschweig 1m50 Germany 2010