VDL Groep Parmala Douche

Afstamming:
Mr. Blue x Lirmaladouche x Voltaire
Stamboek:
KWPN
Geboortedatum:
10-05-1997
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Schimmel
Fokker:
A. van den Broek

Jarenlang is VDL Groep Parmala Douche met succes uitgebracht door Maikel van der Vleuten. Het behalen van het Nederlandse kampioenschap bij de Young Riders in 2007 is één van haar wapenfeiten. In 2008 voegde de patente merrie een vierde plaats op het NK voor Senioren toe aan haar erelijst, en behaalde ze een individuele vijfde plaats op het EK voor Young Riders. In 2009 won het succesvolle duo onder meer de Grand Prix tijdens CSI Valkenswaard en behaalden ze een derde plek in de Grand Prix van Saint Lô. In 2010 werden ze nog vijfde in de Grand Prix van Offenburg. In 2015 is Parmala Douche overleden.

VDL Groep Parmala Douche is een dochter van de topvererver Mr. Blue, die zelf met meerdere ruiters op het hoogste niveau heeft gepresteerd en een relatief ongekend aantal nakomelingen voor de internationale sport heeft gebracht. Bekende namen zijn onder meer Plot Blue, BMC Van Grunsven Simon, VDL Groep Santana B en VDL Groep Sapphire B.

Ook heel interessant is de moederlijn van VDL Groep Parmala Douche. Moeder Lirmaladouche sprong zelf in het Z (1.30m) en is het product van de internationale grootheden Voltaire en Darco, die voor zowel de sport als de fokkerij zeer waardevol zijn gebleken. Het nationale springpaard VDL Groep Kentucky (v. Kentucky) van Maikel van der Vleuten is een halfbroer van VDL Groep Parmala Douche. Uit deze stam komt ook de KWPN-gekeurde hengst Zoöloog (v. Gondelier).

VDL Groep Parmala Douche gaf vóór haar sportcarrière al het leven aan VDL Groep Unique  (v. Palm S).

 

VDL Groep Parmala Douche Mr. Blue Couperus Naturel Lucky Boy xx
Durena
Warina Ridder
Rosalinda
Acarla Oldenburg Inschallah x
Gamene III
Picarla Joost
Ekarla
Lirmaladouche Voltaire Furioso II Furioso
Dame de Ranville
Gogo Moeve Gotthard
Modaik
Irmaladouche Darco Lugano van la Roche
Ocoucha
Anja Farn
Kariena
Volgende generatie

Fokfamilie 273

Wedstrijdresultaten

Resultaat Concours Plaats Klasse Land Jaar
5e CSI2* Offenburg Grand Prix Germany 2010
1e CSI2* Valkenswaard Grand Prix Netherlands 2009
3e CSI3* Saint Lô Grand Prix France 2009
1e CSIO Rotterdam 1m50 Netherlands 2008
1e CSI-W Amsterdam Grand Prix Netherlands 2007