VDL Groep Qualisca

Afstamming:
Quidam de Revel x Piroschka x Pilot
Stamboek:
Westfaler
Geboortedatum:
07-04-1991
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Bruin
Fokker:
v.d. Hoogen

Onder Robert en John Whitaker presteerde Qualisca verdienstelijk in de internationale sport, totdat een blessure roet in het eten gooide. Zij heeft Stoeterij Duyselshof 3 nakomelingen van Mr. Blue gegeven, maar is inmiddels niet meer bij ons.

Haar moeder Piroschka bracht slechts twee nakomelingen, naast Qualisca is dat Gratianus (v. Grannus). Deze hengst is in België en Italië gekeurd en sprong internationaal met Dirk Demeersman en Paolo Zuvadelli. De staatspremie-stute Piroschka is een dochter van springpaardenleverancier Pilot en is een volle zus van de nationaal springende hengst Pro Pilot I, de internationaal springende hengst Pro Pilot II (Edouard Couperie) en ook haar volle broer Co Pilot (Christina Liebherr) sprong internationaal. Grootmoeder Weica wist op bijzondere wijze de fokkerij te combineren met de sport, waarin zij tot en met het 1.40m werd uitgebracht.

Qualisca kent in de legendarische hengst Quidam de Revel haar vader. Zelf verwierf hij wereldfaam dankzij teamzilver en een individuele vierde plaats op de Olympische Spelen van Barcelona. Als geen ander bleek hij in staat deze grote kwaliteiten te vererven, getuige nakomelingen als Nabab de Rêve, Guidam, Quel Homme, Dollar de la Pierre en Kwidanta v/d Laarse Heide. Uit deze directe lijn komen ook hengsten als Phantom (v. Pilot) en Adlerflug (v. Adlerorden).

Nakomelingen van Qualisca, gefokt door Stoeterij Duyselshof, zijn:
VDL Groep Zoran
VDL Groep Axel
VDL Groep Cool Blue

 

VDL Groep Qualisca Quidam de Revel Jalisco B Almé Ibrahim
Girondine
Tanagra Furioso xx
Delicieuse
Dirka Nankin Fra Diavolo
Constellation
Ondine de Baugy Harphortas
Nadine
Piroschka Pilot Pilatus Perseus
Duela
Gratia Graphit
Kornelia
Weica Weinberg Weinhang
Kana
Amazone Adlerorden
Retina
Volgende generatie

Westf. Stamm 463