VDL Groep Taranta

Afstamming:
Lux x Karanta x Nimmerdor
Stamboek:
KWPN
Geboortedatum:
25-04-2000
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Bruin
Fokker:
Reuls

In 2011 breidde Stoeterij Duyselshof haar bestand uit met de zeer interessante merrie VDL Groep Taranta. Onder Mathijs van Asten presteerde de merrie op 1.50m-niveau. In het verleden nam ze meerdere malen succesvol deel aan het WK voor jonge paarden in Lanaken.

Daarnaast is ze voor de fokkerij ook zeer interessant gezien haar hoogwaardige afstamming. Vader Lux sprong zelf uiterst succesvol op Grand Prix-niveau met Jerry Smith en weet zich in de fokkerij echt te onderscheiden als vererver van toppaarden. Enkele voorbeelden daarvan zijn VDL Groep Utascha SFN, Perpetua, Lupicor, Novesta en Sebastian.

Moeder Karanta heeft zich in de fokkerij dubbel en dwars bewezen. Zij leverde naast de internationaal springende Taranta, ook het Grand Prix-springpaard Oranta (v.Indorado) van Chris Kappler, het nationale springpaard Uranta (v.Lux) en de KWPN-gekeurde hengst Warrant (v.Numero Uno) die op internationaal niveau presteerde. Moeder Karanta stamt zelf af van de stempelhengst Nimmerdor. Via de goed verervende hengst Purioso gaat de moederlijn terug op de Doon xx-dochter Uranta, een halfzus van de KWPN-gekeurde hengst Plutus (v.Marco Polo).

Nakomelingen van Taranta, gefokt door Stoeterij Duyselshof, zijn:
VDL Groep Haranta
VDL Groep Jaranta
VDL Groep Kees
VDL Groep Lance

Taranta is in 2016 overleden.

 

VDL Groep Taranta Lux Lord Calando Lord Ladykiller xx
Viola
Perra Calando I
Kerrin
Apocalypte Ahorn Almé
Heureka
Sanntona Caletto I
Hedie
Karanta Nimmerdor Farn Fax I
Dorette
Ramonaa Koridon
Friedhilde II
Furanta Purioso Furioso II
Alinda
Uranta Doon
Elanta
Volgende generatie

Yranta-stam - Merrielijn 93 - Fokfamilie 24