VDL Groep Tattoo

Afstamming:
Numero Uno x Nevermind x Lux
Stamboek:
KWPN
Geboortedatum:
03-06-2000
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Bruin
Fokker:
Th.H.W. ten Brinke + G.W. Gesink

VDL Groep Tattoo is een bruine merrie v. Numero Uno. Onder Maikel van der Vleuten heeft de merrie heel wat overwinningen en hoge klasseringen op haar naam gezet. Zo wonnen ze diverse 1.40m-rubrieken zoals in Oldenburg (2009) en was ze tweede in 1.45m-rubriek in Geesteren (2008).

Haar vader Numero Uno heeft zich tot één van de beste verervers in de mondiale springpaardenfokkerij ontwikkeld, dankzij producten als Tyson, Tobalio en Tamino.

Ook de moederlijn van VDL Groep Tattoo heeft al veel goede paarden voortgebracht. Moeder Nevermind was zelf als driejarige reservekampioen op de Nationale Merriekeuring en in de IBOP scoorde ze 85 punten. Later is ze nog in het Z springen uitgebracht. Vader Lux sprong zelf een enorme winsom bijeen in de grote sport onder Jerry Smit en nam deel aan de Olympische Spelen van Sydney. In de fokkerij weet hij zich te onderscheiden dankzij producten als Utascha SFN, Tornesch en Novesta. Via Candyboy gaat de lijn terug op de bekende Amor-dochter Rianne, die maar liefst drie internationale springpaarden bracht: Febroko (v.Le Mexico) van Lieuwe Koopmans, Topsi (v.Le Mexico) van Ulrich Kirchhoff en het Grand Prix-springpaard Belladonna (v.Kibrahim) van Kathy Prudent Monahan. Rianne bracht ook de gekeurde hengsten Kroongraaf (v.Burggraaf) en Candy Surprice (v.Candyboy) en is zelf een volle zus van het internationale springpaard Surprise van Rob Ehrens. Ook internationale springpaarden als Tyson (v.Numero Uno), Nirvana (v.Concorde), Tadmus (v.Calvados) en Kornuit (v.Faram) komen uit deze kleine prestatiestam.

Sinds 2012 wordt VDL Groep Tattoo ingezet voor de fokkerij.
Nakomelingen van Tattoo, gefokt door Stal van der Vleuten + Stoeterij Duyselshof, zijn:
VDL Groep Jewel
VDL Groep Kazan
VDL Groep Mistral
VDL Groep Napoleon

VDL Groep Tattoo Numero Uno Libero H Landgraf I Ladykiller
Warthburg
Oktave Ronald
Gelonika
Jolanda Lord Calando Lord
Perra
Feinschnit Ahorn Z
Nevada
Nevermind Lux Lord Calando Lord
Perra
Apocalypte Z Ahorn Z
Sanntona
Gracekelly Candyboy Lucky Boy
Rosalie
Rianne Amor
Katincka
Volgende generatie

Merrielijn 57 - Fokfamilie 326

Wedstrijdresultaten

Resultaat Concours Plaats Klasse Land Jaar
1e CSI2* Oldenburg 1m40 Germany 2009
2e CSIO Rome 1m40 Italy 2009
2e CSI4* Geesteren 1m45 Netherlands 2008
2e CSIO Lissabon 1m40 Portugal 2008
1e CSI3* Zuidlaren 1m35 Netherlands 2007
2e CSI3* Leeuwarden 6/7 yr Netherlands 2006