VDL Groep Ultimo

Afstamming:
Lux x Promise x Gragentin
Stamboek:
KWPN
Geboortedatum:
21-06-2001
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Bruin
Fokker:
R. Helthuis

VDL Groep Ultimo heeft een aantal aansprekende resultaten behaald onder Jack Ansems. Zo nam ze als zesjarige succesvol deel aan het WK in Lanaken en schitterde ze meerdere malen in internationale jonge paardenrubrieken. Daarna is zij door Jörn Emschove uitgebracht in de klasse ZZ/1m35.

Net als vooraanstaande internationale springpaarden als Lupicor, Nagano, Novesta, Sebastian en Perpetua is ze een product van de sportpaardenleverancier Lux Z. Onder de Italiaan Jerry Smith sprong Lux Z de sterren van de hemel en nam hij aan diverse grote kampioenschappen en de Wereldbekerfinale deel.

Ultimo is gefokt uit de merrie Promise, een dochter van de Oldenburgs gekeurde Gragentin. Zelf sprong hij met meerdere ruiters in de internationale sport. Grootmoeder Famira sprong zelf in de klasse Z en is een dochter van de gewaardeerde hengst Legaat. Hij is vader van een hele reeks internationale sportpaarden. In de vierde generatie voegt stempelhengst Ramiro Z extra prestatiegenen toe aan de pedigree van Ultimo. Ramiro Z sprong zelf internationaal en heeft veel voor de fokkerij betekend. Verderop voert deze moederlijn het bloed van Cadmus xx en Erastosthenes xx.

Stoeterij Duyselshof heeft zelf 2 nakomelingen gefokt van Ultimo. Dit zijn:
VDL Groep Futura
VDL Groep Figeac

Ultimo is in 2013 verkocht.

 

VDL Groep Ultimo Lux Lord Calando Lord Ladykiller xx
Viola
Perra Calando I
Kerrin
Apocalypte Z Ahorn Z Almé
Heureka
Sanntona Caletto I
Hedie
Promise Gragentin Gervantus Grannus
Gentana
Calcutta Argentinus
Culika
Famira Legaat Marco Polo
Lanita B
Zamira G. Ramiro Z
Trebien
Volgende generatie