VDL Groep Zandorra

Afstamming:
Zandor Z x Trix x Kalypso
Stamboek:
Zangersheide
Geboortedatum:
07-04-2003
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Bruin
Fokker:
J. Haerkens

De genetisch zeer interessante VDL Groep Zandorra heeft met diverse ruiters in de internationale sport gepresteerd. Met Maikel van der Vleuten boekte ze successen tot op 1.50m-niveau. Zo wonnen ze in deze klasse een rubriek in Leipzig begin 2012. Vervolgens heeft ze nog met Eric van der Vleuten en Niclas Parmler gesprongen, alvorens ze in 2015 voor de fokkerij is ingezet.

Vader Zandor Z schitterde onder Jos Lansink in de grote sport en eindigde in diverse Grote Prijzen vooraan. Ook in de fokkerij weet Zandor Z zich te onderscheiden, met opvallende nazaten als Urico, Zeta de Hus, Zekina, Zorro Z en Royalty des Isles.

Van moederzijde is de pedigree van VDL Groep Zandorra eveneens doordrenkt met eersteklas prestatiegenen, zij is namelijk de eerste van vijf internationaal springende merries op rij! Moeder Trix presteerde zelf in de internationale sport op 1.50m-niveau met Moshari Al Harby en nam deel aan diverse Wereldbekerwedstrijden. Ook grootmoeder Nike bewees haar kwaliteiten in de internationale sport, zij sprong met Andrew Davies op 1.55m-niveau. Vervolgens gaat de lijn terug op de Grand Prix-merrie Jente (v. Damiro) die succesvol was met diverse ruiters waaronder Karel Cox en Jaime Guerra. Daarachter zit de eveneens internationaal springende Florence (v. Voltaire) waarmee Lars Pedersen en Lone Kroman deelnamen aan Nations Cup-wedstrijden. Florence bracht bovendien het internationale 1.50m-springpaard Feline Ask (v. Carthago) van Soren Møller Nielsen en Jente leverde onder meer het Grand Prix-springpaard AD Ricardo 500 (v.Heartbreaker) van Athina Onassis. De grootmoeder van VDL Groep Zandorra, Nike, is bovendien moeder van het internationale 1.40m-springpaard Solide (v.Voltaire) van Aniek Poels en grootmoeder van het internationale 1.55m-springpaard Clooney 35 (v. Cardento) van Max Kühner. Daarmee vertegenwoordigt VDL Groep Zandorra een uitzonderlijke moederlijn, welke we graag voortzetten bij Stoeterij Duyselshof.

Nakomelingen van Zandorra, gefokt door Stoeterij Duyselshof, zijn:
VDL Groep Lady Crown
VDL Groep Nathan
VDL Groep Phoenix 
VDL Groep Romara

 In 2022 is Zandorra verkocht.

VDL Groep Zandorra Zandor Z Zeus Arlequin Massondo
Nuit Blueu
Urielle Matador
Evelyne
Pusteblume Polydor Pilatus
Fata Morgana
Ascona 11 Aladin
Fassion
Trix    Kalypso Calypso Hadja
Hautesse
Girondine Jasper
Bienfait
Nike Larome Landgraf I
Miara
Jente Damiro B
Florence
Volgende generatie

Merrielijn 46, Fokfamilie 232

Wedstrijdresultaten

Resultaat Concours Plaats Klasse Land Jaar
1e CSI1* Eindhoven 1m35 Netherlands 2015
1e CSI1* Valkenswaard 1m35 Netherlands 2014
3e CSI2* Asten 1m35 Netherlands 2013
4e CSI2* Assen 1m45 Netherlands 2012
1e CSI5*-W Leipzig 1m50 Germany 2012
1e CSI2* Asten 1m45 Netherlands 2011