VDL Groep Haranta

Afstamming:
Numero Uno x VDL Groep Taranta x Lux
Stamboek:
KWPN
Geboortedatum:
19-02-2012
Geslacht:
Merrie
Kleur:
Bruin
Fokker:
Stoeterij Duyselshof

VDL Groep Haranta is een bruine merrie gefokt door Stoeterij Duyselshof. Haranta is een mooie bloedmerrie met goede springmanieren. Haranta werd uitgebracht op 1.10m niveau door Jörn Emschove. Haranta is interessant gefokt en heeft daardoor na haar sportcarrière zeker waarde als fokmerrie.

Vader van Haranta is de preferente hengst Numero Uno die zelf uitkwam op 1.50m niveau en veel nakomelingen heeft in de internationale sport tot op het hoogste niveau. Voorbeelden hiervan zijn Tamino, Tyson, Abunola, Ammaretto en Van Gogh.

Moeder van Haranta is de merrie Taranta, een dochter van Lux x Nimmerdor x Purioso. Onder Mathijs van Asten presteerde Taranta op 1.50m niveau. Moedersvader Lux sprong zelf uiterst succesvol op Grand Prix-niveau met Jerry Smit en onderscheidt zich in de fokkerij als vererver van toppaarden. Enkele voorbeelden daarvan zijn VDL Groep Utascha SFN, Perpetua, Lupicor, Novesta en Sebastian.
Moedersmoeder Karanta heeft zich in de fokkerij dubbel en dwars bewezen. Zij leverde naast Taranta ook het Grand Prix-springpaard Oranta (v Indorado) van Chris Kappler, het nationale springpaard Uranta (v. Lux) en de KWPN-gekeurde hengst Warrant (v. Numero Uno). Karanta stamt zelf af van de stempelhengst Nimmerdor. Via de goed verervende hengst Purioso gaat de moederlijn terug op de Doon xx-dochter Uranta, een halfzus van de KWPN-gekeurde hengst Plutus (v. Marco Polo).

Haranta is verkocht in Duyselshof Auction 2017.

Haranta_20171016-B-58838-hoofd-Medium.jpg

VDL Groep Haranta Numero Uno Libero H Landgraf I Ladykiller xx
Warthburg
Oktave Ronald
Gelonika
Jolanda Lord Calando Lord
Perra
Feinschnit Ahorn Z
Nevada
VDL Groep Taranta Lux Lord Calando Lord
Perra
Apocalypte Z Ahorn Z
Sanntona
Karanta Nimmerdor Farn
Ramonaa
Furanta Purioso
Uranta
Volgende generatie

Yranta-stam - Merrielijn 93 - Fokfamilie 24